Wat is amusement?

muziek

Wat is amusement?

amusement

Amusement wordt over het algemeen gedefinieerd als een vorm van artistieke activiteit die amusement en plezier biedt of de aandacht en belangstelling van een toeschouwer vasthoudt. Het kan gaan om een tastbaar voorwerp of een abstract idee, maar waarschijnlijker is dat het gaat om een eenmalige activiteit of gebeurtenis, met het doel de belangstelling van een publiek gedurende vele opeenvolgende voorstellingen of evenementen vast te houden. Het wordt vaak gebruikt als synoniem voor amusement of recreatief vermaak, hoewel amusement niet noodzakelijkerwijs hoeft te bestaan uit juichende toeschouwers of andere juichende vormen van publieksparticipatie. In dit artikel wordt nagegaan wat vermaak inhoudt voor de mens en wordt ingegaan op de verschillende gebeurtenissen en activiteiten die ons vermaken.

Het woord vermaak bestrijkt een zeer breed spectrum van activiteiten of gebeurtenissen die een of andere vorm van bevrediging teweegbrengen in onze ervaring van het leven. In de meeste gevallen wordt amusement beschouwd als het creëren van nieuwe en opwindende gebeurtenissen of objecten en het plezier dat met deze gebeurtenissen gepaard gaat. Het kan visueel, verbaal of muzikaal zijn, maar het komt vaker voor bij visueel amusement, dat de beeldende kunsten omvat zoals dans, visueel drama, schilderkunst en architectuur, en ook niet-visueel amusement zoals muziek en andere vormen van auditief amusement. De term "amusement" wordt ook gebruikt, vaak in combinatie met het woord "cultuur", om een geheel van ideeën, stijlen, overtuigingen en attitudes te beschrijven over de manier waarop amusement moet worden uitgevoerd, bekeken en door anderen aanvaard. Deze ideeën en attitudes worden meestal gevormd door een persoonlijk en sociaal perspectief en worden beïnvloed door de invloed van verschillende vormen van media en commerciële marketing.

Mensen hebben de neiging om het concept van entertainment te definiëren en te creëren door de lens van hun ervaringen en de beloningen die ze erdoor hebben gekregen. Sommigen beschouwen sport als een voorbeeld van amusement. De grote populariteit van shows als The Voice en Dancing With the Stars bewijst dat het verlangen van mensen om aan deze evenementen deel te nemen exponentieel toeneemt. Evenzo is gemeld dat de kaartverkoop voor live-evenementen stijgt als direct gevolg van het feit dat televisiekijkers verslaafd raken aan het kijken naar deze shows. In feite zijn entertainment evenementen zo populair dat ze soms een industrie op zich kunnen worden.

Contact

muziek

Nieuwsbrief