Entertainment op zijn best

muziek

Entertainment op zijn best

entertainment

Entertainment is een vorm van vrijetijdsbesteding die de belangstelling en aandacht van een publiek voor korte of lange duur vasthoudt. Het kan gaan om een solitaire activiteit of een groepsactiviteit, maar meestal gaat het om evenementen of programmas die in de loop der eeuwen zijn ontwikkeld met als enig doel de belangstelling van een publiek vast te houden. Zoals wij allen weten zijn er in feite twee soorten amusement: het ene omvat fysieke handelingen of activiteiten en het andere ideeën of concepten, en beide zijn zeer belangrijk en van vitaal belang voor een samenleving om in stand te worden gehouden. Bijvoorbeeld, een toneelstuk, een film of een televisieprogramma zijn allemaal vormen van amusement. En het is wetenschappelijk bewezen dat er een direct verband bestaat tussen de hoeveelheid lichamelijke activiteiten en mentale spanning, en het aantal gevallen van stress-gerelateerde ziekten zoals hartaanval en hoge bloeddruk.

Entertainment is veel meer dan het kijken naar shows of het spelen van videospelletjes. Het moet een combinatie zijn van al het bovenstaande. Het moet sociaal en intellectueel zijn in zijn geheel en zo gestructureerd dat de kijkers die de evenementen of programmas bijwonen, het gevoel hebben deel uit te maken van een geheel dat werkt en vooruitgang boekt. Het entertainment moet niet alleen gaan over hoe een bepaald evenement of programma op het scherm of voor ons wordt uitgevoerd, maar ook over wat we net hebben geleerd of meegemaakt in dat bepaalde evenement of programma en hoe het mensen mentaal heeft beïnvloed.

Entertainment hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat het publiek moet gaan zitten en om de beurt het woord moet nemen. Sommige mensen zijn zeer interactief en houden ervan om te delen, terwijl anderen liever achterover leunen en de show in zich opnemen zoals die zich voor hen ontvouwt. Sommigen zullen vragen stellen, terwijl anderen gewoon achterover leunen met de popcorn of het drankje. Entertainment zou echter een vorm van interactie tussen de mensen op het podium of in de evenementen moeten omvatten. Mensen kijken graag naar evenementen en programmas waar ze vragen kunnen stellen, kunnen deelnemen aan discussies, en zelfs vermaakt kunnen worden door de hoofdact.

Contact