De definitie van amusement

muziek

De definitie van amusement

Entertaining is een algemene term die de belangstelling en aandacht van een publiek vasthoudt. Het kan gaan om een toneelstuk, een komedie, een musical of een presentatie, maar vaak is het meer van het interactieve soort en is het dus van groter belang dan het eerste. Het kan een eenvoudige opdracht zijn of een uitgewerkt idee, maar amusement is meestal meer van het eerste dan van het laatste. Evenementen zijn belangrijk omdat amusement doorgaans een belangrijke plaats inneemt in de menselijke samenleving. Van bruiloften tot kermissen, van bedrijfsfeesten tot grootse culturele evenementen, amusement heeft altijd een prominente plaats ingenomen.

Het woord amusement heeft verschillende betekenissen. Het kan de actie of sport in verband met amusement betekenen, zoals bij honkbal, of het kan gewoon "genieten" betekenen. Maar zelfs deze beperkte betekenis is niet toereikend. Amusement kan veel verschillende vormen aannemen, van boeken en films tot voorstellingen en computerspelletjes.

De rol van amusement in de moderne samenleving is tegenwoordig aanzienlijk. Van films tot games, van dansen tot muziek, van concerten tot tv-programmas, de impact van amusement is enorm. Het is dan ook geen wonder dat evenementen en de bijbehorende vormen van entertainment zo populair zijn geworden. En met de komst van multi-platform marketing en het internet heeft entertainment ook een wereldwijde dimensie gekregen.

Contact